sâmbătă, 6 februarie 2010

Romania lui Manole

Nu inteleg o chestiune...tara noastra. Avem un "dar" de a le stii pe toate.
O trebuit si Manole, dupa ceva vreme, cand facea manastirea aia de mantuiala, sa se prinda ca are nevoie de "altceva" ca sa reuseasca sa contruiasca o chestie...fie.
Noi stim sa reparam orice masina, cu sarma, suruburi sau cuie, noi suntem toti electricieni, schimbam orice bec, toti stim sa scoatem o priza (ne mai miram de multele incendii provocate de...nu stim ce?). La noi orice baba e consilier politic, avem o parere despre orice, buna sau rea, nu conteaza, noi stim. La noi orice barbat e bucatar, cel putin asa ne laudam, ca stim sa gatim, nu conteaza ca doar cartofi pai sau omleta (si asta mai rar, ca doar, ce trebe sa stim chiar atatea?). Noi stim muzica, nu ne place "orice" dar cand ne canta "orice" e cel mai tare show, noi suntem politicosi (dechidem usa femeii la intrare oriunde... si atat ca e suficient), iar femeile, sunt niste doamne (cand ragaie la masa, vorbesc despre cultura "germana" ca acolo asa se face...pacat ca nu suntem acolo). Avem gust vestimentar (toale hainele "aruncate" pe noi, ca asa am vazut in film, si se potrivea...), noi suntem un popor puternic si tanar (cand vorbeste Iliescu la Consiliul PSD se ridica toata sala in picioare si aplauda...si totusi are 80 de ani), noi avem bani, ne plangem ca suntem in criza, ca sa avem mai mult (e de fapt o strategie), pt ca noi, cand vrem sa "spargem "banii", stim sa o facem cel mai bine.
Americanii au scoci-ul cand se strica ceva, noi avem sarma...i-am luat. Noi suntem tara suprema, daca ar fi dupa noi, lumea ar trebui sa se numeasca: ROMANIA.
Pacat ca nu ne prindem cat de degeaba suntem, ca sa putem iesi si noi din rahat odata-s-odata...dar nu conteaza pt ca daca stam sa ne gandim, noi stim cel mai bine sa fim Degeaba, si asta e tot ce conteaza.
PUNCT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu